Tuesday 3 October 2017

Na aprilski seji mestnega sveta glasovanje o projektnem predlogu uvedbe participativnega proračuna (17. 4. 2017)

Novogoriški mestni svetniki bodo po skoraj letu in pol čakanja v četrtek, 20.4., odločali o programu izvedbe participativnega proračuna v novogoriški mestni občini. S tem bo mestna občina sledila mariborski, ajdovski in komenski občini ter številnim lokalnim skupnostim po svetu, kjer so nujnost po večji vključenosti ljudi pri odločanju o skupnih zadevah prepoznali že pred časom.

Gibanje Goriška.si je glavni pobudnik uvedbe participativnega proračuna v mestni občini. Verjamemo namreč, da bo uvedba participativnega proračuna ključno prispevala k vključevanju občanov v odločanje o razporejanju proračuna in s tem k soupravljanju krajevnih zadev. Ob tem pa opozarjamo, da se bo na aprilski seji mestnega sveta zgolj glasovalo o projektnem predlogu, pot do uvedbe participativnega proračuna pa je še dolga in zahtevna. Naslednji koraki so med drugim zbiranje predlogov, priprava glasovanja in dejanska izvedba izglasovanih projektov. Goriška.si upa, da župan verjame v projekt in da naklonjenost projektu Goriške.si ni zgolj manever v korist njegove volilne kampanje.

Na spodnji povezavi je predlog programa izvedbe participativnega proračuna, ki je nastal v delovni skupini, kjer je sodeloval aktivist Goriške.si Jaka Fabjan. Občanke in občani ste vabljeni, da nam do srede pošljete vaše pripombe in predloge izboljšav predložene dokumentacije na naslov jaka.fabjan@gmail.com. Vaše pripombe si bomo prizadevali uvrstiti v osnovni predlog.

No comments:

Post a Comment