Thursday 26 October 2017

Elita si lahko privošči ˝dve službi˝ (18. 5. 2017)

Novi direktor goriškega muzeja Vladimir Peruničič bo lahko kadarkoli in brez skrbi zapustil muzej, saj ga na občini čaka delovno mesto. Spomnimo: Na osnovi veliko dejstev smo ocenili, da je bil g. Peruničič v vseh postopkih privilegiran v primerjavi z drugimi kandidati za mesto direktorja muzeja, ki so med drugim izkazovali očitno primernejše kompetence in izkušnje. Po našem mnenju naj bi mu privilegije omogočila predvsem župan Matej Arčon in vidna članica Socialnih demokratov (SD) Elvira Šušmelj, ki opravlja funkcijo predsednice sveta zavoda Goriški muzej. Opozarjali pa smo tudi na neetično zahtevo Peruničiča, da se mu ob imenovanju na delovno mesto direktorja zamrzne delovno mesto na občini. Pred glasovanjem v mestnem svetu se je župan sprenevedavo izmikal odgovoru na vprašanje, ali bo Peruničiču ugodil – morda v pričakovanju, da bo ostalo neopaženo. Naše napovedi so se žal uresničile.

Sprašujemo se, ali je takšen direktor sploh motiviran za dobro delo, saj ga razrešitev zaradi morebitnih slabih rezultatov ali kršitev ne bo prizadela. O moralni plati njegovega dejanja in dejanja goriške politične elite (zlasti župana in SD), ki je občinskemu uradniku omogočila tako rekoč dve službi (medtem, ko se mnogi prebijajo iz pogodbe v pogodbo oz. so brez zaposlitve), ni potrebno izgubljati besed.

Seznam svetnic in svetnikov, ki so podprli Vladimirja Peruničiča:
  • SD: Karmen Saksida, Valter Vodopivec, Tanja Pipan
  • Lista Mateja Arčona: Lara Beseničar Pregelj, Ana Zavrtanik Ugrin, Tomaž Jug, Uroš Komel, Aleš Markočič, Andrejka Markočič Šušmelj
  • SMC: Tatjana Krapše, Egon Dolenc
  • Lista Roberta Goloba: Robert Golob
  • Povezani za Goriško: Tadej Pišot
  • Lista za Solkan: Jožef Leban
  • Lista obrti in podjetništva: Marko Tribušon

Kaj o tem meni župan, pa si lahko preberete v medijih: http://primorske.si/Novice/Goriska/Na-obcini-ga-caka-sluzba

No comments:

Post a Comment