Sunday 15 May 2016

Na prireditvi Goriško srce upanja zbirali prispevke za opremo pro bono ambulante (2. 3. 2016)

Goriško srce upanja je veliko. Tako pravijo organizatorji dobrodelnega športno-družabnega dogodka za otroke in odrasle, ki so ga preteklo nedeljo organizirali v prostorih športnega objekta novogoriške gimnazije. Z dobrodelno prireditvijo so organizatorji zbirali prostovoljne prispevke za opremo pro bono ambulante v Novi Gorici, katere vrata se bodo odprla v prihodnjih dneh. Uradna otvoritev bo namreč potekala v soboto, 5.3.2016, prve paciente pa bodo sprejeli takoj, ko odpravijo še zadnje administrativne ovire.

Številčen odziv ljudi na prireditvi Goriško srce upanja je dokaz, da v našem okolju znamo stopiti skupaj in pomagati tistim, ki so pomoči potrebni. Organizatorjem so se pridružili tudi aktivisti gibanja Goriška.si. Mestni svetnik Simon Rosič je poskrbel, da so otroci skupaj s starši uživali ob nogometni žogi, celoten dogodek pa je z velikim zadovoljstvom spremljala tudi mestna svetnica Ana Jug, ena od gonilnih sil pri uresničevanju ideje o brezplačni ambulanti v Novi Gorici. Ob tej priložnosti Goriška.si izreka vse čestitke organizatorjem za izvedbo dogodka, kjer je športno rajanje starih in mladih v različnih športnih panogah vse prisotne napolnilo z obilico pozitivne energije.

Ob tem naj dodamo še to, da Ana Jug poleg izvajanja tekočih zadev v zvezi s pro bono ambulanto zre tudi dlje v prihodnost. V preteklem tednu je namreč v sodelovanju s poslanci Združene levice in Socialnih demokratov na ministrico za zdravje v imenu vseh pro bono ambulant v Sloveniji naslovila pobudo, s katero ministrico poziva, naj v čim krajšem času pristopi k zakonski ureditvi statusa in pogojev za opravljanje dejavnosti pro bono zdravstvenih ambulant, naj uredi način financiranja pro bono ambulant ter izvede vse postopke za uvedbo javnih del za vse zdravstvene poklice in jim omogoča opravljanje dela v pro bono ambulantah in drugih zdravstvenih ustanovah. Več o tem si lahko preberete na tem spletnem naslovu.

No comments:

Post a Comment