Friday 6 May 2016

Res se da, če se hoče - pro bono ambulanta prihodnjo soboto odpira svoja vrata (27. 2. 2016)

V prihodnjih dneh bo kot četrta po vrsti v Sloveniji in druga na Primorskem v Novi Gorici končno zaživela pro bono ambulanta. Namenjena bo vsem tistim, ki na Goriškem nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja, teh pa je po podatkih Statističnega urada trenutno več kot 650, pri čemer številka neprestano narašča. Pro bono ambulanta bo delovala pod okriljem Hiše dobrote, humanitarne organizacije, ki jo je zaradi ugodnejšega statusa verskih pravnih oseb v primerjavi z drugimi pravnimi osebami ustanovila Čezvesoljska zombi cerkev blaženega zvonenja.

Ob tem je potrebno poudariti, da je Goriška.si v svojih programskih usmeritvah pomembno mesto namenila področju sociale ter kot enega osrednjih in najbolj otipljivih socialnih projektov omenjala ravno Hišo dobrote. Eden glavnih obrazov, ki se skriva za ustanovitvijo pro bono ambulante v Novi Gorici, je Ana Jug, mestna svetnica Goriške.si, ki je na mestni svet tudi dala pobudo ter bila kasneje eden glavnih vlečnih konjev, da se je pobuda spremenila v prakso in da bodo zdravstvene storitve na Goriškem kmalu dostopne tudi tistim, ki jim do sedaj niso bile. 

Z zaživitvijo pro bono ambulante Ana, Hiša dobrote in Goriška.si dokazujejo, da vodilo, ki ga je imel Luka Manojlović na lokalnih volitvah, tudi v praksi velja. ˝Da se, če se hoče.˝

No comments:

Post a Comment