Thursday 22 December 2016

Začela se je že četrta sezona predavanj 5 za vzgojo (17. 11. 2016)

Danes se je začela že četrta sezona predavanj 5 za vzgojo, ki so namenjena vsem, ki vzgajajo. V petih mesecih se bo zvrstilo pet priznanih predavateljev, ki bodo v razmislek ponudili pet različnih tematik, povezanih z vzgojnimi izzivi. Projekt je nastal na pobudo in ob podpori vodje gibanja Goriška.si Luke Manojlovića in skupine prostovoljcev, ki so izkupiček prejšnje sezone donirali dobrodelnim organizacijam Probono ambulanti v Novi Gorici in Humanitarnemu društvu KID. Morebitna sredstva, ki bi na računu ostala po pokritju stroškov tekoče sezone, bodo tudi letos namenili v dobrodelne namene.

Letošnjo sezono petih predavanj je odprla pronicljiva dr. Vesna Vuk Godina s tematiko, ki jo je v svojem značilnem slogu izzivalno naslovila Kaj je narobe z otroku prijazno vzgojo. Prednovoletni čas bo s Kvadratnim svetom začinil Dejan Sotirov in z edukativnim stand up-om odstrl drugačen pogled na svet. V začetku leta 2017 sledi novost v programu cikla - delavnica Da branje ne bi bolelo, ki jo pripravlja dr. Barbara Pregelj s Filozofske fakultete. Februarja bosta zakonca in starša štirih otrok dr. Albert in Leonida Mrgole dokazala, da so najstniki res izštekani, a da so tudi starši, ki štekajo. Sezona bo zaokrožena z markantnim dr. Željkom Ćurićem in predavanjem Vodenje konfliktnih situacij, ki ga med drugim deli tudi s pripadniki specialnih enot.

Predavanj pod okriljem neprofitnega projekta 5 za vzgojo se je v preteklih sezonah udeležilo preko 1500 staršev, starih staršev, vzgojiteljev, učiteljev, bodočih staršev, trenerjev, skrbnikov in zdravstvenih delavcev. Na pobudo udeležencev bodo predavanja tudi letos izmenjaje potekala v Gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica in v Hiši mladih v Ajdovščini, za izvedbo pa se zanimajo tudi v Posočju.

Več o dogodku najdete tukaj.

No comments:

Post a Comment